Cunoaște-i pe finaliștii Creative Business Cup România!

Posted on iul 19, 2016 in echipa, media: evenimente, news

Cunoaște-i pe finaliștii Creative Business Cup România!

Anul acesta, la Creative Business Cup România, competiția dedicată industriilor creative, au aplicat peste 75 de antreprenori și le mulțumim tuturor celor care ne-au prezentat idea lor. Aplicațiile au venit din mai multe domenii: design, arhitectură, arte, publicitate, software și gaming, cel mai multe fiind din zona de design.

Datorită numărului mare de aplicații și a interesului arătat competiției, au fost selectate 7 idei finaliste. Printre criteriile de selecție, au fost luate în calcul cunoașterea pieței, potențialul de business și de scalare la nivel internațional.

În cele ce urmează, puteți afla mai multe despre afacerile finaliste.

13×14 este o companie specializată în design de obiect, care caută soluţii creative pentru diversele provocări pe care le generează interacţiunea între om şi habitatul său. Rezultatul? Obiecte care se integrează natural în mediul în care vor fi folosite: care sunt simple, utile, rezistente şi frumoase. Produsele 13×14 sunt 100% create în România, în mici ateliere, cu meşteri dedicaţi şi folosind materiale atent selecţionate.

FaceRig este o aplicație software ce permite oricărui deținător de webcam să devină un personaj digital 3D, cu o largă paletă de expresii faciale. Funcționarea sa se bazează pe algoritmi complecsi de urmărire a feței și mult know-how de animație și randare de personaje digitale 3d în timp real.  FaceRig a început pe Windows PC, dar acum se îndreaptă și către mobile (Android si iOS).

ISARA, marsupiu ergonomic pentru bebeluși, este un produs inovativ, care are la bază visul unei mame de a crea un produs unic, funcțional pentru o perioadă lungă de timp, care să te însoțească pe tot parcursul aventurii ca părinte. În vederea dezvoltării unui produs complet a urmat cursurile a 2 școli de babywearing, de cel mai înalt renume mondial, School of Babywearing UK și Die Trageschule Dresden și a realizat cercetări riguroare și testări de siguranță. Rezultatul este un produs ajustabil, multidimensional, de calitate premium, cu grijă deosebită la detalii, recomandat ca fiind un produs unic pe piață.

Brandul MA RA MI este destinat îmbinării artistice a elementelor de identitatea națională românească cu elemente din alte culturi, o mărturie constantă a designerului despre rădăcinile ei și valorile pe care dorește să le păstreze și să le ducă mai departe în creațiile ei vestimentare.

Designul vestimentar este mai mult decât o pasiune, este un mod de a fi pentru Andra Clițan, fondatoarea brandului MA RA MI. Originară din Maramureș, a locuit pe rând în acele  țări în care și-a găsit inspirația: Filipine, Dubai, Marea Britanie, iar povestea continuă.

Colecțiile MA RA MI înseamnă mai mult decât haine în ediții limitate, sunt povești și destine care te inspiră, decorate cu elemente realizate de meșteșugari autentici și alese cu grijă de Andra în peregrinările ei.

Minionette vă propune o incursiune în lumea fascinantă a bijuteriilor și a feminității moderne. Bijuteriile Minionette sunt lucrate în aur și realizate în atelierul din București, folosind tehnici inovatoare de proiectare 3D, precum și talentul unui bijutier. Minionette creează atât modele proprii care urmăresc liniile stilului minimalist, bazându-se pe mixul dintre clasic și contemporan, cât și bijuterii personalizate.

POINTER este paharul de vin destinat utilizării în aer liber, proiectat într-o manieră care împiedică răsturnarea lui si vărsarea vinului. Poate fi înfipt ferm în pământ sau nisip, împiedicând orice mișcare cauzată de vânt sau de suprafața în care se află. POINTER îmbină în design-ul său eleganța și utilitatea, fiind accesoriul perfect pentru picnic, pentru plajă sau pentru zilele însorite petrecute pe iarbă, împărțind o sticlă de vin cu cei dragi.

THATS este o platformă de e-learning, un asistent virtual la citire și o bibliotecă de imagini tactile accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități de vedere. Acestea vor putea „vedea” imagini singure, vor putea descărca, printa imagini cu descrieri audio și vor putea învăța și citi ceea ce doresc dintr-o bibliotecă colaborativă internațională. THAT’S este dezvoltat de Asociația pentru Dezvoltare Urbană, care a strâns finanțări și a fost premiată pentru că a găsit soluții la probleme din domeniul urban, educație și artă.

Cei șapte antreprenori vor primi consultanță de business și consultanță bancară, un training pentru pitching și, pe baza pitch-ului ulterior va fi ales cel care va reprezenta România în cadrul competiției internaționale, unde își va prezenta ideea în fața unor parteneri și investitori internaționali.

În România, competiția este organizată de către GEA Strategy & Consulting, companie ce spijină star-up-urile inovatoare prin mai multe programe, în parteneriat cu NOD MakerSpace și cu sprijinul Banca Transilvania, partener al creativității.

 

***

Creative Business Cup are loc în cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor și antreprenorilor. Printre susținătorii GEW se numără președintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton și renumitul om de afaceri britanic Richard Branson.

 

best replica Rolex Daytona replica Breguet watches for sale