Ediția a doua a Get in The Ring Romania are loc pe 17 octombrie! Premii de 4.000 de Euro pentru startup-uri creative!

Posted on oct 1, 2015 in news, noutati

Ediția a doua a Get in The Ring Romania are loc pe 17 octombrie! Premii de 4.000 de Euro pentru startup-uri creative!

Get in the Ring România aduce în fața publicului unele dintre cele mai inovatoare startup-uri românești din zona industriilor creative și ICT. Plecând de la un format internțional, dezvoltat de Centrul Erasmus pentru Antreprenoriat (Olanda), evenimentul este organizat de către GEA Strategy & Consulting, în cadrul Creative Est, primul festival autohton dedicat industriilor creative. Aflat la a doua ediție națională, Get in The Ring are loc sâmbătă, 17 octombrie, începând cu ora 19.00, la halele din Industria Bumbacului.

  RAF-Biblioteca-nationala-15-10-2014-get-of-the-ring_0175 Get in the Ring își propune să aducă în fața publicului startup-uri românești a căror povești sunt dovada clară că există un nou val de antreprenori români care construiesc business-uri surprinzătoare în zona de industrii creative și ICT, consolidează și inspiră comunități.

Dacă ai un startup cu o idee de business scalabilă, înscrie-te in competiție până pe 12 octombrie, completând un scurt formular online. Ai oportunitatea de a-ți face startup-ul cunoscut, a primi feedback valid de la profesioniști cu experiență, a câștiga o serie de susținători și, de ce nu, a inspira antreprenorii de mâine.

Evenimentul are în vedere două tipuri de startup-uri: cele evaluate la sub 1 milion Euro (lightweight)  si cele evaluate peste 1 milion Euro (middleweight). Pentru startup-urile aflate la inceput de drum, cele din categoria lightweight, Get in The Ring oferă contextul de a primi feedback și premii în bani oferite de către Banca Transilvania.

  • Premiul I este în valoare de 3.000 de Euro, acces la servicii bancare destinate startup-urile, un abonament de 6 luni la Impact Hub și include un loc în finala regională de la Sofia
  • Premiul al II-lea este în valoare de 1.000 de Euro, acces la servicii bancare destinate startup-urile și un abonament de 3 luni la Impact Hub

Pentru startup-urile evaluate la peste 1 milion Euro (middleweight) Get in The Ring este o platformă de networking și finanțare la nivel international, oferindu-le posibilitatea să interacționeze cu investitori și fonduri de investiții europene. Startup-ul câștigător la această categorie va reprezenta România în finala regională de la Sofia.

Opt startup-uri vor fi selectate și se vor confrunta față în față în sesiuni a câte cinci runde de pitching (echipă, realizări, model de business, propunere de investiție, freestyle), de treizeci de secunde fiecare, în care vor încerca să convingă juriul de potențialul de business al ideii lor. Evenimentul va fi prezentat de către Vlad Andriescu, redactor șef start-up.ro, iar printre membrii juriului se numără Oana Craioveanu – Managing Director, Impact Hub Bucharest, Dragoș Pîslaru – Manager General GEA Strategy & Consulting, Daniel Szekely – Director Clienti IMM Banca Transilvania.   Câștigătorul competiției, la fiecare categorie, va fi ales prin vot de către public, care va puncta cel mai bun pitch, iar finalistul Get in the Ring Romania va merge direct în finala regională de la Sofia, unde va întâlni startup-uri din alte opt țări est și central europene.

RAF-Biblioteca-nationala-15-10-2014-get-of-the-ring_0166

Am mai fost la sesiuni pe pitching, dar Get in the Ring are un format aparte. Diferența majoră este că evenimentul e cât se poate de public, deci nu vorbim de unul cu circuit închis, unde sunt doar investitori. Aici te vede lumea, trebuie să ieși din bârlog, din garaj și asta îi ajută pe antreprenorii care nu au făcut încă pasul acesta, să iasă în public – declară Andras Kapy, Axosuits, câștigătorul Get in The Ring România.

La ediția pilot din 2014, s-au înscris 30 de startup-uri și au luat parte 80 de participanți. Juriul a fost compus din Andrei Pitiș –  Vector Watch, Mihai Sfințescu – 3TS Capital și Claudiu Vrînceanu – Wall Street.  

 ###

Get in The Ring Romania este organizat de GEA Strategy & Consulting, companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006 din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie capabilă să îndeplinească standardele europen.Compania oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru companii și startup-uri românești, precum și pentru administrația publică. GEA Strategy & Consulting este promotoare în România a  Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, partener în cadrul programului RICAP pentru comercializarea inovării, contribuind la dezvoltarea sistemului antreprenorial românesc.

Creative Est e primul festival autohton dedicat industriilor creative, o experiență-maraton care transformă 9 spații bucureștene în centre de incubare și expunere pentru proiecte inovatoare de design, gastronomie, muzică, new media și artă. Mai multe pe www.creativeest.ro si facebook.com/creativeest.

best replica Rolex Daytona replica Breguet watches for sale